foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


pondělí, 19 únor 2024 11:12

Krásné zážitky, krajský titul a postup na republiku!!!

Napsal(a)

Poslední lednový týden patřil florbalovému turnaji ČEPS cup. Naše škola postoupila na turnaji pro florbalisty z 1. stupně základních škol z okresního finále do krajského finále v obou kategoriích.

Dívky svoje krajské finále odehrály dříve. V konkurenci 8 nejlepších dívčích družstev z celého Ústeckého kraje jsme ovládli svou skupinu a poté i semifinále. Ve finále se nám postavila škola z Podbořan. Dle výsledků jsme byli lehkým papírovým favoritem my, ale i florbalový míček je kulatý a zápas se první dvě třetiny táhnul velmi vyrovnaně. Soupeř pak využil naše zaváhání a 4 minuty před koncem se ujal vedení o 2 branky. Naše bojovnice v čele s nejlepší střelkyní turnaje Sofii Fujerovou však nesložily zbraně a výsledek 40 vteřin před koncem otočily ve svůj prospěch. Náramná radost se přenesla i do šatny, kde na holky čekalo dětské šampaňské z rukou podporujících fanoušků. Ve finále možná pomohl i sladký doping, který trenér slíbil v případě vítězství. Cestou zpět tak nechyběla zastávka v jílovské cukrárně Mňam a Mls, kde si holky zaslouženou odměnu užily. Postup z kraje je vzácný úspěch, který se za 11 let, co je na naší škole florbal, povedl teprve podruhé. Holkám moc gratulujeme a budeme se těšit na krajské finále.

O dva dny později se na svou krajskou misi vydali i chlapci. Chlapci patřili k tomu lepšímu, co turnaj nabízel. Bohužel se ukázalo, že stačí jeden poločas zaspat a cesta do bojů o medaile se zavře. To se stalo hned první utkání s Litoměřicemi, které nás zaskočily ve druhém poločase a zaslouženě vyhrály. Ve druhém utkání jsme uhráli remízu s nejlepším celkem naší skupiny, domácím Chomutovem. Pak jsme se snažili nastřílet ve zbývajícím zápase super skóre, což se nám povedlo, ale Chomutov jasně přehrál Litoměřice a pro nás tak zbylo jen 3. místo, které nás posouvalo do zápasu o konečné 5. místo. To jsme proti Lounům jasně zvládli. Přesto, že jsme měli velké očekávání v lepší umístění, nás hřálo, že několik učitelů z jiných škol naše kluky pochválilo, že jsme hráli nejlepší florbal a krásně se na to koukalo. Nezvládli jsme jeden poločas z deseti a prohráli pouze 1 zápas. I taková cesta vede na 5. místo. Za předvedenou hru neminula cukrárna ani kluky.

Ing. Tomáš Štěpánek

Přečtěno: 127 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace