foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


pátek, 20 říjen 2023 09:13

Podzimní turnaj v šachu

Napsal(a)

Ve dnech 5.10. a 19.10.2023 se uskutečnil pro přihlášené žáky šachový turnaj.  Cílem bylo vybrat 4 nejlepší šachisty do okresního kola. Za první stupeň uspěli: Viktor Kratochvíl (5.B), Zíval Vratislav (2.A), Kirsch Vilém (2.A) a Medková Klára (5.A). Za druhý stupeň budou v okresním kole reprezentovat: Kanich Jaromír (6.B), Drmla Jakub (9.B), Kučera Filip (9.B) a Koldová Monika (7.A). Vítězům gratulujeme a mohou se těšit na sladkou odměnu!

 V příloze přikládám tabulku výsledků. Při rovnosti bodů rozhodovala síla soupeřů.

Bylo velmi zajímavé sledovat nadšení dětí prvního stupně a u žáků na druhém stupni byly některé hry velmi pěkné. Někteří žáci prvně použili šachové hodiny. Sílu ukázala jak standardní defenzivní hra, kterou předváděla Monika, tak zajímavé kombinace, které hrál Filip. Vítězové každé kategorie - Jára i Viktor měli stabilně kvalitní zahájení, dominantní střední hru a koncovku bez chyby. Zároveň mě moc potěšilo, že se turnej zúčastnily a uspěly i dívky. A také to, že se mladší spolužáci nebáli střetnout se staršími a často zvítězit!

Ukázalo se, že je o šachový turnaj větší zájem a již nyní je domluven celoškolní turnaj na jaro 2024 (samozřejmě po přijímacích zkouškách, aby se zodpovědně mohli zapojit i deváťáci).

Přečtěno: 70 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace