foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


pátek, 12 duben 2024 10:58

Škola se zapojila do projektu "Děčín je boží a kreativní"

Napsal(a)


Naše škola se zapojila do zajímavého projektu asociace Alauda, jehož hlavní myšlenkou je rozvíjet kreativitu ve výuce dětí na základních školách, a to díky spolupráci s umělci a poskytovateli umění. Zásadní myšlenkou je fakt, že důležitější než výsledek je samotný proces vzniku žákovských uměleckých prací založených na zážitku při tvorbě.
Aby prostor pro kreativitu vznikl a byl příjemný a přínosný, tvůrci projektu propojili všechny klíčové organizace a partnery našeho regionu. Ti se v průběhu projektu zdokonalí ve vzájemné komunikaci, sdělí si své potřeby a očekávání, připraví se na intenzivní spolupráci a vše si vyzkouší během celého školního roku s testovací skupinou žáků.
Naše tvůrčí skupina, kterou za umělce zastupuje kreslířka Aneta Bendáková, za instituce (v našem případě Městskou knihovnu) Mirka Nedvědová, za 1. stupeň Veronika Mášová a Hanka Plíšková, za 2. stupeň Zuzana Striová, se zaměřila na tvorbu komiksů a v současné době společně dokončujeme soubor pracovních listů pro žáky, demonstrativní pomůcky pro prezentaci a hlavně ucelený koncept kresby komiksových postav, které – pokud vše dobře dopadne – budou zdobit nějakou viditelnou část stěn nebo sloupů u naší hlavní knihovny. Celý návrh bude zanedlouho prezentován zástupcům našeho města, kteří projekt Děčín je boží a kreativní finanční částkou podpořili.
Během měsíce května je naplánovaná realizace výtvarných prací s žáky obou pátých ročníků a žáků 7. A, kteří během hodin Čj a Vv a uměleckých schůzek v knihovně zpracují vlastní návrhy, které budou následně použity jako předloha zmiňované výtvarné instalace.
V měsíci červnu nás pak čeká slavnostní setkání na Zámku, kde je naplánovaná venkovní prezentace všech škol s jejich projekty.

Přečtěno: 81 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace