foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


neděle, 04 únor 2024 20:47

Prosluněný lyžařský kurz v Rakousku

Napsal(a)

Na konci ledna jsme s dětmi vyjeli do Rakouska na lyžařský kurz. Byli jsme ubytováni ve vesničce Lavant, poblíž města Lienz. Po dlouhé cestě jsme se ubytovali, navečeřeli, děti byly poučeny o bezpečnosti a při kontrole večerky už některé děti spaly.

Za nádherného slunečného počasí, které nás provázelo po celý pobyt, jsme strávili čtyři krásné dny na svazích horského střediska Zettersfeld v oblasti Lienzer Dolomiten. Lyžaři a snowboardisté zde mají k dispozici 21 km sjezdovek. Zimní sportovní oblast leží v nadmořské výšce 1 660 - 2 278 m.

První večer po lyžování šlo pár kluků, kteří měli ještě sílu, na výstup křížovou cestou ke krásnému kostelu, kde jsme společně s nimi vymysleli stezku odvahy na příští večer. Ostatní děti zůstaly na chatě, hrály hry nebo stolní tenis.

Druhý den jsme vyzkoušeli všechny lanovky, které Zettersfeld nabízí. Zjistili jsme, na kterých se nám nejlépe jezdí. Naši šikovní lyžaři měli možnost být ve snowparku, kde sjížděli přes skokánky, rampy a různé terénní vlny. V podvečer jsme se jeli podívat do města Lienz, kde jsme si prošli uličky tohoto historického města a nakoupili nějaké dobroty.

Večer byla stezka odvahy, kde byla na každé z dvanácti kapliček otázka týkající se Rakouska nebo našeho kurzu.

Na třetí den byl naplánován závod ve slalomu. Měli jsme štěstí, že byl slalom profesionálně na jednom ze svahů již postaven, tak naši závodníci jezdili mezi opravdovými závodními brankami. Protože jsme chtěli dětem dopřát i relaxaci, jeli jsme do bazénu Dolomitenbad, kde se svezly na tobogánu a mohly si také zaplavat ve venkovním bazénu s výhledem na zasněžené vrcholky hor.

Po vyhlášení výsledků noční hry a závodu ve slalomu byla diskotéka.

Poslední den jsme ještě využili na maximum. V poledne byla přestávka na oběd, který se podával v místní restauraci. Někteří už poté odpočívali, ale valná většina byla nedočkavá, aby stihla ještě co nejvíce jízd před odjezdem.

Všechny děti si zaslouží velkou pochvalu za celý průběh lyžařského kurzu.

Fotogaleriehttps://eu.zonerama.com/LyzovanivRakousku/Album/11033507#check-duplicates

Přečtěno: 287 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace