foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Oznámení
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/2733
pátek, 30 červen 2023 08:57

Barevný týden

Napsal(a)

Pojďme se vrátit do posledního květnového týdne. V naší škole to hýřilo barvami a veselím, školní parlament totiž vyhlásil Barevný týden.

Žáci, učitelé a další zaměstnanci školy prohledali své šatníky a každý den vyladili své oblečení do předem daných barev. Nebylo to tak jednoduché, jak by se mohlo na první dojem zdát, členové školního parlamentu zadání barvy pro následující den vždy totiž pečlivě zašifrovali.

Třídy 1. stupně obdržely nápovědu z rukou našich šikovných „parlamenťáku“ v podobě rébusu, puzzle, zjišťování podle hmatu, křížovky a poslechu písničky. Děti zapojily své smysly, logické myšlení i fantazii. Každý den si náramně užily a nemohly se dočkat další nápovědy.

Žáci z 2. stupně museli objevit nápovědu v podobě QR kódu. Pomocí aplikace v chytrém mobilním telefonu na ně vyskočila jednou zeměpisná souřadnice, jindy Morseův kód, RGB kód, rébus založený na skládání slov, dokonce i latina. „Parlamenťáci“ svými nápady nadchli své spolužáky a ukázali jim, jak lze v praxi využít znalosti ze zeměpisu, přírodopisu, českého jazyka, cizího jazyka a informatiky. Ve škole bylo rušno a veselo.

Nešlo však jen o zábavu, ale i o soutěž, a protože výherní cena byla velmi lákavá, všichni žáci bojovali s plným nasazením. Soutěžilo se o voucher do Jump arény v Ústí nad Labem. Členové školního parlamentu Jan Jakeš a Jan Barcal prováděli v průběhu každého dne sčítání žáků, kteří se do soutěže zapojili a oblékli se do dané barvy. Po sečtení bodů a převedení na procenta na konci týdne jsme měli vítěze.

  1. místo – třída 8.B (100%)
  2. místo – třída 2.A (99,30%)
  3. místo – třída 3.A (99,10%)

Hlavním cílem tohoto týdne bylo zpestření pobytu ve škole a stmelení třídních kolektivů. Podařilo se nám však ještě něco navíc.

Ve středu byla na výsluní oranžová barva. A to vedlo některé žáky, učitele a asistentky k obléknutí výstražné reflexní vesty. Jan Jakeš přišel s nápadem, že bychom mohli propojit náš oranžový den s celostátní kampaní Vidíme se?, kterou pořádá BESIP. Ve všech třídách 2. stupně byly zveřejněny informace o této kampani a oddělení BESIP bylo s naší akcí též seznámeno.

V pátek byla celá škola laděna pro změnu do zelené barvy. Ano, zapojili se i naše paní kuchařky, pan školník i některé paní uklízečky. Je to nejoblíbenější barva našeho pana ředitele Mgr. Broučka, a tak došlo k propojení našeho zeleného dne s českým fotbalovým klubem Bohemians Praha 1905. Na společné fotografii nechyběl ani klokan, maskot tohoto klubu.

Všem zúčastněným děkujeme a vítězům dodatečně gratulujeme!

Přečtěno: 201 x

Galerie Obrázků

{gallery}2733{/gallery}

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace