foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


úterý, 04 červen 2024 15:28

Kuchařská soutěž byla jednohubková

Napsal(a)

Třetí ročník Kuchařské soutěže měl téma Jednohubky. I přes počáteční nevýrazné tempo a nerozhodnost ve výběru dokázaly kuchařské týmy vyčarovat chutné a originální chuťovky. Vážená porota v čele s panem ředitelem, který mezi sousty pokládal záludné otázky, se shodla na vítězství týmu Mývalů. Ti se svými lososovými motýlky přes značnou konkurenci dolétli na nejvyšší stupeň. Všem zúčastněným děkujeme a vítězům gratulujeme za vývážený chuťový zážitek.

pátek, 31 květen 2024 12:02

Květnové výlety 6. ročníků

Napsal(a)

PHOTO 2024 05 30 14 48 14

Šesté ročníky se v posledních týdnech zúčastnily dvou moc příjemných výletů. Prvním byl výšlap k vyhlídkové věži vrchu Velký Chlum. Cesta byla dlouhá a občas to vypadalo, že účastníci zmoknou, ale nakonec byl vrch úspěšně zdolán v suchu a děti si u věže užily hravé radovánky a zaslouženou svačinu. Cestou zpět nechyběla zmrzlina.

V předposlední den měsíce května si pak šesťáci užili velmi záživnou plavbu lodí s výhledem na Labe, protilehlý děčínský zámek, Pastýřskou stěnu a jiné.

Oba výlety přinesly malé, ale velmi vzácné společné zážitky.

čtvrtek, 30 květen 2024 14:18

Jídelníček 3. 6. - 14. 6. 2024

Napsal(a)

Během dubna a května jsme s žáky pilně tvořili komiksové příběhy, které budou použity při závěrečné prezentaci. Bylo překvapivé, kolik výtvarného nadání a fantazie v sobě objevili žáci, kteří běžně téměř nekreslí. Díky tomu vznikly úžasné práce, které navíc naplnily hlavní myšlenku projektu, tedy že nezáleží na výsledku, ale na prožitku při tvoření. Koncem června je naplánované slavnostní uzavření projektu, a to venkovním festivalem v zámeckých zahradách. Děkujeme všem školákům, kteří se na zábavné a záslužné práci podíleli (oba páté ročníky + 7. A).

úterý, 21 květen 2024 11:18

Dívčí florbalové vítězství v Rumburku

Napsal(a)

Naše děvčata odehrála v pátek 10. května přátelské florbalové utkání v Rumburku proti místním florbalistkám ze školy Gymnázium Rumburk. Utkání se hrálo na 3 x 20 minut, zvítězili jsme 8:3 po výborném výkonu našich florbalistek.

pondělí, 20 květen 2024 12:24

Cyklojízda 25. 6. 2024

Napsal(a)

ZŠ Dr. M. Tyrše Děčín již tradičně pořádá velmi oblíbenou cyklojízdu spojenou s projekty „Ekologie dopravy“ a „Zdravá škola“. Společná cyklojízda žáků ZŠ Dr. M. Tyrše Děčín proběhne ve spolupráci s Městskou policií Děčín a Policií ČR. Letošní trasa povede opět na cyklostezku směrem na Ústí nad Labem. Ve Velkém Březně je naplánován odpočinek, občerstvení a krátká beseda o cyklostezkách v okolí města Děčín, bezpečné jízdě na kole a zdravém způsobu života. Následovat bude pokračování cyklojízdy zpět do školy.

I letos jsou pro děti připraveny dresy jako odměna za účast v cyklojízdě.
neděle, 19 květen 2024 18:56

Atletický čtyřboj

Napsal(a)

V úterý 14. 5. se naši žáci zúčastnili atletického čtyřboje, který se konal ve Varnsdorfu. Na žáky čekal běh na 60 m, skok do výšky nebo dálky, hod míčkem nebo vrh koulí a závěrečný vytrvalostní běh. Všichni žáci dosáhli výborných výsledků. V kategorii mladších dívek naše družstvo zvítězilo a obdrželo zlaté medaile. V kategorii starších dívek jsme brali bronz a starší kluci získali stříbrné medaile. Absolutními vítězi ve svých kategoriích byli Jan Sobíšek, Eliška Vlčková a Franceska Adamsonová.

pátek, 17 květen 2024 10:31

Jídelníček 20. 5. - 31. 5. 2024

Napsal(a)
ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace