foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


čtvrtek, 21 prosinec 2023 13:13

Není to samozřejmost a dříví do lesa netaháme, my radši sázíme aneb 6x zlato

Napsal(a)

Máme za sebou povedená okresní finále florbalových turnajů chlapců. V tom posledním se povedlo infarktově na kraj postoupit kategorii 6. - 7. tříd. A to když honila zdánlivě nedohonitelné skóre proti ZŠ Březová. To se povedlo 20 sekund před koncem. S velkou oslavou a náskokem jedné branky na druhou Kamenickou jsme brali první místo a postup. Starší kategorie 8. - 9. třída si svůj postup vybojovala bez většího stresu nad ZŠ Březová a ZŠ Kamenická.

Chlapecký úspěch podtrhl, to co se na naší škole ještě nepovedlo. V letošním roce se probojovaly na kraj hned všechny týmy z 6 kategorií. Žádná jiná škola z našeho děčínského okresu od Jílové po Šluknov na kraji nebude reprezentovat s florbalkami v ruce, „jen“ ta se zelenobílými dresy. Je potřeba tento úspěch brát s pokorou a nebrat to jako samozřejmost, protože florbalové turnaje jsou jedny z nejvíc početných turnajů, kde je velká konkurence a postup je vždy jen pro jednoho například z 15 týmů. Letos na krajské kolo klokaními skoky doskákaly týmy chlapců a dívek z 1. stupně, dívky a chlapci ze 6. – 7. tříd a nakonec i dívky a chlapci z 8. - 9. tříd.

Na kraji je každá medailová pozice velkým úspěchem a věříme, že z 6 želízek v ohni se nám nějaký povede. A kdyby se nepovedlo - není to hlavní ukazatel spokojenosti. Ta vypadá jinak – děti se těší na každé setkání, jsou ochotné chodit i v ranních hodinách ve velkém počtu, v jídelně a na chodbě se Vás ptají, co dneska budeme dělat a upřímně se k vám hlásí. Berou za své motivační projekty, hrdě nosí tahounské triko a během roku počty dětí rostou. A florbal je prostě neomrzí. 

Naše škola má nálepku školy s florbalem, ale nefungujeme jako sportovní výběrové školy nebo hokejové. S těmi se setkáváme na kraji. My nestahujeme florbalisty do jedné školy nebo nevytváříme speciální skupiny v rámci tělocviku. To je nošení dříví do lesa. My naopak nabízíme všem od první třídy všestrannou sportovní přípravu, otevíráme florbalové možnosti pro všechny děti nebo třídy. 

Ing. Tomáš Štěpánek

Přečtěno: 102 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace