foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


středa, 17 leden 2018 09:21

Třikrát krajské finále – zlato, stříbro a bronz!!!

Napsal(a)

Minulý týden proběhla hned tři krajská finále a ani v jednom nechyběla naše škola. Do prestižního krajského finálového turnaje se všechny skupiny probojovaly přes okresní kola. Společným jmenovatelem byla poctivá příprava od září na ranních trénincích. A právě ta těžká cesta a vůle pro společný cíl byla velmi důležitá. O to víc poté těší, když se na konci ohlédneme a řekneme si, že to za to stálo.

První finále patřilo chlapcům z 6. -7. tříd. To se konalo v Teplicích. Klukům se podařilo i s jednou prohrou od Ústí vyhrát skupinu. Do semifinále nám připadl Litvínov, skupina šikovných kluků hrající hokej. Semifinále jsme zvládli 4:1 a ve finále nás čekal starý známý ze skupiny – Ústí. Děčín se však z prvního zápasu ponaučil a zápas o zlato vyhrál s přehledem 5:0. Zopakoval tak minulý rok a podruhé za sebou postupuje do kvalifikace o postup na MČR. Ta se odehraje 28. 2. v Teplicích a naše škola poměří síly s nejlepší školou z Prahy a z Karlovarského kraje.

Další den jsme vyrazili tranzitem, posádka však byla krom trenéra čistě dívčí. Cílem cesty byl Chomutov, kde se konalo krajské finále celorepublikového turnaje ČEPS pro 1. stupeň ZŠ. Děvčata začala turnaj rozpačitě, proti teplickým reprezentantkám sice vyhrála 4:2, ale výkon v tmavé hale nikoho nerozzářil, natož trenéra, paradoxně po dalším zápase holky slyšely pochvalu, i když prohrály s Louny 1:5. V posledním zápase si však holky poradily se soupeřkami a postoupily do semifinále z druhého místa. Tento zápas měl velikého favorita – holky z Mostu. Ty v základní skupině nadělovaly jak Ježíšek na Štědrý den. Nadílku jsme dostali i my, soupeř zaslouženě vyhrál 6:0 a poslal nás do boje o bronz. V něm jsme narazili na staré známé ze skupiny – Louny. Zápas byl velice vyrovnaný a dospěl až k samostatným nájezdům, v nichž se usmálo štěstí na naši školu. Děvčata si tak mohla pověsit na krk bronzový šperk.

A další den se před školou srocovali podivní mužíčci s čímsi v ruce opět. Čekali na odvoz opět do Chomutova, kde bylo na programu krajské finále prvního stupně chlapců. Toho se zúčastnilo celkem 12 škol rozdělených do 3 skupin. Svou skupinu jsme nezačali šťastně, v zápase jsme byli lepší, ale své šance jsme trestuhodně neproměňovali, zato soupeř nám udělil lekci v proměňování. Prohra 3:7 znamenala tlak na zbývající dva zápasy ve skupině, jen výhry totiž znamenaly pokračování cesty. Ve druhém zápase se ukázala morálka týmu, ze začátku jsme prohrávali 0:2, ale kluci zápas otočili a dotáhli ho k těsné výhře 4:3. Poslední zápas ve skupině byl nejklidnější. 6 bodů znamenalo 2. místo a spadnutí do minitabulky tří týmů z druhých míst. Jen vítěz vzájemných zápasů bral poslední semifinálové místo. Kluci si prožili v obou zápasech pěkná dramata, s Ústím ubránili i se štěstím výhru 5:4 a s Chomutovem remízu 5:5. Tyto výsledky v kombinaci s výhrou Ústí nad Chomutovem znamenaly, že z postupu se radovala naše škola. Stejně jako v předešlých dnech i zde došlo k opakování zápasu, který naši borci ve skupině nevyhráli, ale stejně jako kluci z 6. - 7.tříd a děvčata z 4. - 5. tříd ukázali, že Tyršovka umí v důležitých zápasech sešlápnout plyn. To se přesně stalo v semifinále, soupeře, který nás ve skupině porazil 3 : 7, jsme smetli 10 : 4. Ve finále na nás čekali kamarádi z Kamenické, se kterými jsme řešili společnou dopravu a během celého turnaje se navzájem podporovali. Děčínské finále tak bylo skvělou vizitkou pro děčínský florbal. Samotné finále bylo hodně svázané taktikou, kluci se znali a ani jeden tým se neutrhl z řetězu. Na Tyršovce byla vidět únava, která pramenila ze zápasů v semifinálové skupině (téměř 40 min vyrovnaného florbalu). Zápas došel za stavu 5:5 do samostatných nájezdů a i zde to vypadalo na dlouhou sérii, ale v 5. sérii se usmálo štěstí na Kamenickou.

Kluci však hned po finále dostali velkou pochvalu za celý turnaj. Na něm se vydali ze všeho a přežili několik těžkých situaci (tlak ve skupině, těžká semifinálová skupina), kluci tak ukázali velký charakter, na kterém do budoucna budeme stavět. Za zmínku stojí i fakt, že ZŠ Tyrše je v krajském finále počtvrté za sebou, to je skvělá vizitka.

Suma sumárum, z krajských finále jsme přivezli kompletní sbírku - zlato, stříbro, bronz a udrželi kontinuitu výkonu. Na všechny hráče a hráčky můžeme být velmi pyšní.

Sestava:

Chlapci 6. - 7. třída – Lacina, Sochor, Bouša, Petříček, Kvíz, Hruška, Macák, Bräuer, Schwarz

Děvčata 4. - 5. třída – Forro, Derevlanyjová, Procházková, Vondráčková, Čičáková, Bartošová, Tereza H.

Chlapci 4. - 5. třída – Duda, Elznic, Krtil, Slánský, Rathouský, Vondráček, Frček, Zelenka, Pešek

 

Ing. Tomáš Štěpánek

 

Přečtěno: 1690 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace