foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


pondělí, 30 leden 2017 12:51

Florbalisté blízko postupu

Napsal(a)

24. ledna se odehrála republiková kvalifikace florbalové kategorie 6. - 7. tříd. Do ní postoupila naše škola výhrou na kraji. Kvalifikace se zúčastňuje vítěz Karlovarského, Ústeckého kraje a Prahy. Hraje se systémem každý s každým.

Tyršovka vstoupila do turnaje o postup na republiku zápasem se zástupcem z Karlovarského kraje. Naše škola měla o něco více míček na hokejkách, ale do vedení 1:0 se dostala až ve druhé třetině po střele Šimona Krtila, který se šikovně uvolnil na středu hřiště. Na 2:0 navýšil po pěkné přihrávce Weise nejmenší člen týmu Kryštof Bouša. Do konce zápasu zbývalo 5 minut a vypadalo to, že vstoupíme do turnaje vítězně. To se však nepovedlo a po chybách v obraně jsme dovolili soupeři srovnat. Děčínské reprezentanty to v šatně hodně mrzelo, ale rozhodně to neznamenalo konec nadějí. Tak i tak bylo nutné porazit ve druhém zápase pražský tým, který byl favoritem kvalifikace. Což potvrdil jasným vítězstvím nad Karlovaráky 6:1.

Zelenobílí se však v šatně pořádně nahecovali a do zápasu vstoupili bez bázně. Kontrolovanou hrou jsme si vytvářeli střelecké pokusy, převážně z větší dálky. Taktická bitva s dobrými brankáři byla hlavní příčinou bezbrankové první třetiny. Do té druhé vstoupili lépe Pražané, když využili nepřehlednou situaci za naší bránou. O chvilku později po slabé rozehrávce nás potrestal soupeř podruhé.

Děčínské klokany to jako by nakoplo a do konce druhé třetiny snížili na 1:2 povedenou standardní situací z hole Sochora. Na začátku třetí třetiny dorazil střelu stejného hráče Kvíz a bylo vyrovnáno. Do konce zápasu zbývalo necelých 8 minut a soupeř byl pod tlakem, do vývoje zápasu však zasáhla nepozornost na naší straně, když došlo ke špatnému střídání. Nabídnutou přesilovkou soupeř nepohrdnul a odskočil na rozdíl jedné branky. I přes závěrečné napadání a hraní bez brankáře jsme dalšího rozvlnění sítě nedosáhli.

Naše škola tak na premiérové účasti v republikové kvalifikaci skončila druhá. Pro školu i všechny kluky je to velký úspěch.

Sestava:

Lacina, Havriljak, Martinec, Bräuer, Sochor, Chovanec, Šíma, Bouša, Bošek, Kvíz, Weiss, Krtil

 

Přečtěno: 1637 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace