foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


úterý, 17 leden 2023 11:25

Naše škola se v krajských finále florbalově blýskla

Napsal(a)

Minulý týden patřil krajským finále prvostupňového florbalového turnaje ČEPS cup v Chomutově. Ve středu jako první vyrazila reprezentovat naší školu děvčata. Skupinu ovládla na jedničku (12:0, 7:0). V semifinále pak přehrála Ústí 5:2. Finále se pro naše děvčata začalo lámat v polovině zápasu, kdy bojovnější holky z Podbořan odskočily o 2 branky. Konečné druhé místo však bylo super a nechyběl ani přípitek dětským šampusem, který si pro holky připravili fanoušci z řad rodičů. Holky vylepšily poslední dívčí krajské vystoupení (3. místo) z před 5 let.

Ve čtvrtek na stejné místo dorazili i chlapci ze 4. - 5. tříd. Na rozdíl od děvčat na turnaj dorazily všechny týmy, a tak chlapce čekala čtyřčlenná skupina se třemi zápasy. První dva týmy pak měly nárok na postup do zápasů o medaile. V prvním (Bílina) a druhém zápase (Štětí) jsme se radovali z výhry. V posledním zápase jsme bojovali s hokejovou školou z Litoměřic o to, kdo půjde do semifinále z lepší pozice. Zaslouženě pak naší skupinu vyhrál poslední zmiňovaný soupeř. Do semifinále jsme šli proti další hokejové škole z Klášterce, která nás po boji porazila a zároveň ovládla celý turnaj a postoupila do republikového finále. V zápase o 3. místo nás čekala do třetice hokejová škola z Loun. Zápas se po infarktovém závěru dostal až do nájezdů, které jsme zvládli 2:1 s Matym Štroblem v bráně. Konečné 3. místo plné emocí tak bylo velmi cenné, protože turnaj byl letos velmi kvalitní a je potřeba si uvědomit, že je to 3. místo z více jako 100 zúčastněných škol z celého Ústeckého kraje.

Za zmínku stojí dvě fakta. Zaprvé - během letošních krajských finále Čeps cupu jsme jako jediná škola měli na medailových pozicích oba zástupce. Což je unikátní a žádná jiná škola se tímto v celém Ústeckém kraji nemůže pochlubit. Za druhé - každý postup na kraj pro naší školu vždy dopadne plackou. Je tomu už popáté v řadě. V nepolední řadě bych rád poděkoval rodičům za pomoc při dopravě. V následujících dnech se chystá akce pro 1. stupně ZŠ v podobě turnaje florbalových akademií 26. 1.

Sestava:

Dívky: Burešová, Uhrová, Stará, Drobková, Šklíbová, Fujerová, Žáková

Chlapci: Štrobl, Kanich, Vohradník, Nádvorník, Sajdl, Kuchař, Svoboda, Mališ, Bláha, Kremla

Přečtěno: 202 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace