foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


středa, 22 únor 2023 08:45

Motivace a reflexe je důležitá

Napsal(a)

Během hodin tělesné výchovy s florbalovou náplní se toho děje hodně, stejně tak jako na florbalových kroužcích. Probíhá snaha, aby na závěr každé hodiny děti dostaly zpětnou vazbu, což je hlavním cílem letošního roku. U kroužků 4. - 5. třída se hraje tzv. měsíční liga, kdy se na začátku měsíce rozdělí dva týmy a ty hrají každý pátek ráno zápas, který se výsledkem ukončuje až poslední pátek daného měsíce. Sílu týmu tak ovlivňují absence a každý trénink je důležitý. Vítězný tým si pak na konci měsíce odnáší speciální medaili z celkově devítičlenné celoroční sady. Na nový měsíc se týmy nově rozdělí. Je tak zajímavé, na kolik jednotliví hráči dosáhnou medailí.

První třídy na kroužcích zase hrají o florbalové náramky, které si musí zasloužit svými dovednostmi. Tělocviky to mají ještě více pestré. Kromě známek si děti reflektují vždy určitý časový úsek jinak. První dvouměsíční reflexe byla tradiční, kdy žák dostal určitý počet bodů a ty se mu sčítaly. Na konci období se body sečetly a nejlepších pět si mohlo vybrat odměny. Ve druhé reflexi se děti hodnotily samy navzájem pomocí hvězdiček. Každé dítě mohlo, muselo rozdat jiným dětem své dvě hvězdy, ty se zapisovaly. Na konci ledna se počet hvězd vyhodnotil a nejlepších 5 dětí dostalo speciální hvězdnou medaili.

Nyní nás čeká třetí reflexe, která bude založená na podobném principu jako u kroužku pro 4. - 5. třídu. Tzn., že se delší období budou zapisovat výsledky zápasů stejných týmů a každý měsíc bude odměnou nějaká dobrota nebo medaile. To si děti rozhodnou samy.

Věříme, že reflexe/hodnocení a motivace je nedílnou součásti florbalu na naší škole a zároveň jeden z důvodů proč funguje tak, jak funguje.

Ing. Tomáš Štěpánek

Přečtěno: 180 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace