foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


čtvrtek, 23 leden 2020 13:11

Florbalově se dařilo – radost, stříbro, bronz

Napsal(a)

Druhý týden roku 2020 byl opravdu florbalově bohatý a náročný. Nejprve v úterý 14. 1. proběhl turnaj florbalových akademií při florbalovém klubu DDM Děčín. V naší tělocvičně se sešlo celkem 8 týmů ze 4 škol. Naše škola měla mezi týmy hned trojnásobné zastoupení. Krásný a pohodový turnaj ozdobilo téměř 70 usměvavých florbalistů z prvních a druhých tříd. Jejich umění bavilo přes 100 rodičů. Akce se povedla tím, že děti si celý turnaj užily, na konci byly všechny děti odměněni potítkem a míčky. Výsledky jsou na této akci upozaděny, protože důležité je vzbuzovat u takto malých sportovcích touhu po prožitku a zlepšování.

Den na to reprezentovala naši školu skupina florbalistů 8. - 9. tříd na krajském finále v Teplicích. I přes menší počet sedmi hráčů do pole a jednoho brankáře jsme vyválčili nejdříve první místo ve skupině. Díky tomuto umístění jsme postoupili přímo do semifinále proti soukromé sportovní škole Litvínov. S nepříjemným soupeřem jsme si však takticky poradili. Ve finále se schylovalo k nájezdům za stavu 2:2. V posledních sekundách jsme si však nepohlídali nejlepšího hráče Teplic a zřejmě i turnaje. Ten rozhodnul v úplném závěru ve prospěch Teplic. Stříbrná medaile je však vzhledem k přístupu některých hráčů k přípravě zlatá.

Další den na to, ve čtvrtek 18. 1. proběhlo krajské finále pro 3. - 5. třídu. Turnaj se odehrával v Chomutově. Naše škola reprezentovala okres Děčín. V pětičlenné skupině jsme obsadili 2. místo za Ústím, se kterým jsme jako jediným prohráli. První dvě místa zajištovala postup do semifinále, ve kterém jsme poměřili síly s Litvínovem. I přes dobrý výkon a střeleckou převahu jsme nestačili na efektivní Litvínováky a prohráli 3:6. Do zápasu o bronz jsme se postavili šikovným Louňákům. Velmi vyrovnaný zápas rozhodnul až Bräuer 13 sekund před koncem. Šťastní ale unavení kluci pak zamířili domů a uzavřeli povedený florbalový týden.

Odkaz na fotky z akademie jsou moc hezké:

https://evan.cz/photo/2020/floorball/index.php?fbclid=IwAR1KGtg0iwc8o5NFSz3amILSeh0CdRLO5SsAHwICA8Yvpd1HcUJBIXjAqMw

https://www.zonerama.com/FBCDecin/Album/5940738

Sestavy:

Florbalové akademie:

Dzuba, Bartůšek, Libich, Houška, Hykl, Mališ, Kratochvíl, Kopal, Saidl, Vlčko, Štrobl, Kuchař, Češka, Bajer, Kremla, Plachý, Škoda, Bláha, Říha, Vála, Němeček, Kalas, Kilinger, Gabriel, Šíma, Rajtr 

8. - 9. třída

Lacina, Kvíz, Ridl, Hruška, Stajčev, Macák, Schwarz, Krtil

3. – 5. třída

Nečas, Mataj, Huk, Bräuer, Kotek, Kučera, Slutak, Jiruš

 

Přečtěno: 750 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace