foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Upozornění
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 560
úterý, 09 květen 2017 16:05

Výlet ke koním

Napsal(a)

Dne 8. 5. 2017 se hrstka klubových nadšenců vydala na návštěvu koní a jejich majitelů do malé vesničky Chlum, která leží pár kilometrů nad Děčínem.

Cesta byla velice příjemná, jelikož dopoledne mělo počasí ještě rozum a netrápilo nás zimou ani deštěm. Šli jsme pěšky ze Starého města a dokonce jsme po cestě potkali srnku, ovečky a malé poníky.

Po příchodu do cíle si mohli všichni odpočinout, nasvačit se a poté už nás již čekala návštěva pastviny. V tuto chvíli se ale počasí nepěkně zamračilo, ochladilo a začalo drobně pršet. Ti, co se nebáli, si mohli vyzkoušet přivést koníka ke stájím. Následovalo důkladné čištění koní a sedlání, u těchto činností se vystřídali snad úplně všichni. Koně byli velmi trpěliví a hodní a od dětí dostali spoustu mrkve a tvrdého pečiva.

Po nasedlání už nic nebránilo jízdě. Každý se mohl projet na třech koních: Sagimovi, Otylce a Ajdě. Celkem se jezdilo asi 2 a půl hodiny a Sagim s Otylkou se pořádně protáhli a unavili (pro představu přikládám i foto spící Otylky na pastvině na konec fotogalerie). J

Když se koníci odsedlali a vypustili zpět na louku, čekalo nás opékání buřtů a povídání u ohně. Čas ale neúprosně běžel a brzy jsme se začali rozcházet do svých domovů.

Tímto velice děkujeme paní Olze Vonkové, paní Yvetě Horákové a panu Přemyslu Vonkovi za umožnění krásného prožití dne, za zapůjčení koníků a za jejich čas, který nám věnovali.

Přečtěno: 1899 x

Archiv starších článků

Seznam starších článků z archivu

Florbalové třídy
florbal
Rychlý přehled

rozvrhy

zakovska

VNITŘNÍ OZNAMOVACÍ SYSTÉM

Digitální učební materiály

ucebni materialy m

Matematika
matematika m

Světový rekord

S6300706 m

Kvalita ovzduší u naší školy

kvalita ovzdusi

(nefunguje v Internet Exploreru)
administrace